Massage

Klassisk Regndroppsmassage / teknik Helkropp

Detta är en mycket effektiv behandling mot rygg- och nackproblem, kan bland annat stärka din hälsa, din hormonbalans, ditt immunförsvar, din sömn. Den är stressreducerande och hjälper kroppen att läka inifrån och ut. Ofta lindras flera problem på samma gång. Oljorna påverkar även sinnet och har en avstressande och höjer humöret.

drop-of-water-862316_1920

Regndropps tekniken är från början framtagen för behandling av skolios och andra ryggbesvär. Men den visade sig även ha god effekt på många andra problem. Det är en mjuk behandling med väldigt lätta rörelser och strykningar. Genom att massera in de eteriska oljorna på rätt sätt så får kroppen ta del av de virusdödande, antibakteriella och antiinflammatoriska oljorna. Massagen kan även hjälpa kroppen att korrigera förskjutningar i ryggraden.

De eteriska oljorna har också en stärkande effekt på immunförsvaret och påverkar dessutom känslocentrum i hjärnan direkt via doftsinnet. Därmed är regndropps massage/teknik också en välgörande behandlingsform för att avhjälpa oro och stress och åstadkomma känslomässig läkning. Oljorna är ekologiska och varsamt framställda för att bevara läkeväxternas naturligt verksamma beståndsdelar.

Du kan välja om du enbart vill ha behandling på fötter, underben eller ryggen, vilket tar ca 30-45 min, eller om du vill ha helkroppsbehandlingen både fötter, underben och rygg som tar ca 60-75 min. Den hela behandlingen är mest verksam, men beroende på vad du söker för så kan enbart fot, underben eller ryggmassage vara ett alternativ.

Boka här


Mental Regndroppsmassage/ teknik Helkropp

Mental Regndroppsmassage Denna massage är en underbar form av medicinsk aromaterapi. En väldoftande, utrensande och avstressande behandling där terapeutiska eteriska oljor som fokuserar på mentala åkommor, t ex stress, sömnsvårigheter, depression, utmattningssyndrom, energilöshet, sorg eller olika trauman.

Här används alltid oregano, timjan och basilika. De övriga oljorna som används tas fram efter ditt behov beroende på vad du vill ha hjälp med. Regndroppsmassage/tekniken är både en kraftfull och mjuk behandlingsform på samma gång. De oljor som ingår i massagen är lugnande, rogivande, uppiggande, energihöjande – beroende på vad som behövs för att återställa din mentala balans.

Oljorna tränger in i blodet och förs vidare ut i kroppens vävnader och in i cellerna. Den är en ovärderlig hjälp för att komma tillrätta med olika typer av mentala eller fysiska problem och ger kroppen möjlighet att läka. Oljorna verkar även på vårt känslocentrum (limbiska systemet) i hjärnan via doft sinnet som hjälper till att motverka stress, oro och ger känslomässig läkning.

Behandlingen är från början framtagen för behandling av skolios och andra ryggbesvär och kan hjälpa kroppen att korrigera förskjutningar i ryggraden. Men den visade sig även ha god effekt på många andra problem. Under behandlingen används 9-12 olika eteriska oljor, de tre första har egenskaper som :

Oregano– Antivirus, stärker vitala delar av kroppen.

Timjan– Antivirus stöd, hjälper till vid mental och fysisk trötthet efter sjukdom.

Basilika– Bra mot magproblem. Du kan välja om du enbart vill ha behandling på fötterna eller ryggen, vilket tar ca 30-45 min, eller om du vill ha hela behandlingen (rygg och fötter) som tar ca 60-75 min. Den hela behandlingen är mest verksam, men beroende på vad du söker för så kan enbart fot- eller ryggmassage vara ett alternativ. 

Boka här


Taktil massage

Taktil Massage är en djupavslappnande beröringsmassage och den skiljer sig från annan massage eftersom man inte knådar och arbetar med musklerna. Taktil massage görs med lätta bestämda strykningar över kroppen enligt ett visst mönster. Hela kroppen masseras mjukt från topp till tå med olja.

Massagen är effektiv mot sömnproblem, stress, oro, smärta, magproblem, fibromyalgi m.m. Rensar även kroppen från slaggprodukter, stärker kroppsuppfattningen och självkänslan.

Har du på grund av smärta svårt att gå på vanlig massage är den taktila massagen ett bra alternativ för dig

Huden är vårat största organ och det är nära kopplat till vårat nervsystem och i forskning har det visat sig att med taktil massage ökar vi på produktionen i kroppen med oxytcin, vårat eget lugn och ro hormon. Effekten av hormonet är att vi blir mer mentalt lugna och avslappnade i kroppen. Forskning påvisar också att stresshormonet kortisol minskar.

treatment-1327811_1920

Effekterna av den taktila massagen är många. Man ser också att den bl.a. kan ge bättre sömn, befrämjad läkning, förbättrad mag- och tarmfunktion, utrensning av slaggprodukter, stärkt kroppsuppfattning, stärkt självkänsla, stärkt balans (både fysisk och psykisk)

Denna typ av massage är särskilt bra inom just demensvården eftersom det finns så mycket stress och oro hos dessa patienter som är svårt att få bukt med. Beröring innebär också att man visar att personen är viktig och blir sedd.

Boka här


Annons